Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

ΑΓΡΟΤΙΚΑ


Ακόμη περιμένουν να πληρωθούν

Επί ενάμισι χρόνο οι παραγωγοί σπαραγγιών βρίσκονταν αντιμέτωποι με την αναλγησία, την αναβλητικότητα και τους ερασιτεχνισμούς της κυβέρνησης εισπράττοντας μόνο αοριστίες ,υποσχέσεις και δεσμεύσεις επισημαίνει ο Γραμματέας Αγροτικού της..... Νέας Δημοκρατίας ,Βουλευτής Πέλλας κ.Γ. Καρασμάνης με αφορμή την απόφαση του ΕΛΓΑ για τις αποζημιώσεις των σπαραγγοκαλλιεργητών για τις ζημιές που υπέστησαν την άνοιξη του 2009.
Έγκαιρα τονίζει ΄΄είχα επισημάνει τις διαστάσεις του προβλήματος και τη δραματική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι παραγωγοί. Με επίκαιρη ερώτησή μου στις 16 Απριλίου και καταθέτοντας φάκελο με αδιάσειστα στοιχεία αναδείξαμε το μέγεθος και την έκταση των ζημιών με την τότε υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κα Μπατζελή να υπαναχωρεί, να διαβεβαιώνει και να δεσμεύεται για αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ.Δεσμεύσεις και διαβεβαιώσεις που δυστυχώς έμειναν στα λόγια αναδεικνύοντας με το πιο κατηγορηματικό τρόπο τον εμπαιγμό της κυβέρνησης απέναντι στους παραγωγούς΄΄.
Η κυβέρνηση οφείλει επιτέλους λέει ΄΄να αναλογιστεί τις ευθύνες της απέναντι στον αγροτικό κόσμο. Οφείλει να δίνει λύσεις στα προβλήματα χωρίς αντιφατικές κινήσεις, χωρίς καθυστερήσεις. Οφείλει να λαμβάνει πρωτοβουλίες άμεσα αντί να ολιγωρεί για ένα τόσο δυναμικό προϊόν με εξαγωγική κατεύθυνση όπως είναι το σπαράγγι΄΄.

Δεν υπάρχουν σχόλια: