Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

ΑΓΡΟΤΙΚΑ


Συμφώνησαν οτι υπάρχουν προβλήματα

Ενημέρωσα τον Υπουργό για τα μηνύματα και τις ανησυχίες του αγροτικού κόσμου όπως τις προσλαμβάνω από τους έλληνες παραγωγούς τόνισε ο Γιώργος Κασαπίδης στο τέλος της συνάντησης που είχε με τον κ. Σκανδαλίδη μετά την πρόσκληση του Υπουργού για...... ενημέρωση στα θέματα του Υπουργείου. Επισήμανα στον Υπουργό είπε ο αρμόδιος τομεάρχης της Ν.Δ ότι υπάρχει μια καθυστέρηση εδώ και 15 μήνες σε βασικά ζητήματα που απασχολούν τον αγροτικό πληθυσμό και οφείλει το Υπουργείο να «τρέξει» αυτές τις προσπάθειες ιδιαίτερα την κρίσιμη αυτή περίοδο με τα οικονομικά προβλήματα στη χώρα μας. Από πλευράς μας ως Ν.Δ. θα είμαστε αυστηροί αλλά και γόνιμοι στη κριτική μας σε θέματα και αποφάσεις του Υπουργείου που επείγουν να παρθούν άμεσα για το καλό της αγροτικής μας οικονομίας, για το καλό της πατρίδας μας.
Η Ελλάδα, πρέπει να το τονίσουμε γι άλλη μια φορά, δεν βγαίνει από την κρίση χωρίς εθνική ανασύνταξη της γεωργίας, χωρίς Ελληνική Γεωργία τόνισε με την σειρά του ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης συμφωνώντας μάλιστα ότι τα προβλήματα είναι μεγάλα, είναι επείγοντα, μόνο που είναι πολύχρονη η καθυστέρηση, δεν αφορά τους τελευταίους μήνες, και είναι πάρα πολλά που «καθηλώνουν» την αγροτική μας οικονομία στην κατάσταση που βρίσκεται όλα αυτά τα χρόνια.
Νομίζω ότι η Κυβέρνηση και το Υπουργείο είπε ο κ. Σκανδαλίδης καταβάλει μια συστηματική προσπάθεια, καθημερινή, «παλεύει» να δίνει λύσεις, είναι εντάξει στις υποχρεώσεις του, προσπαθεί να είναι πιο τολμηρό και ριζοσπαστικό στις απαντήσεις και στις θεσμικές προκλήσεις της εποχής, να προετοιμάσουμε τη χώρα για τη Νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική, να αλλάξουμε το συνεταιριστικό κίνημα, να κάνουμε όλες αυτές τις μεγάλες αλλαγές και ανατροπές που απαιτούνται, γι αυτό μιλήσαμε, τους εξέθεσα τις απόψεις μου. Νομίζω ότι η συζήτηση ήταν πάρα πολύ χρήσιμη και ελπίζω ότι θα συνεχιστεί αυτή η γόνιμη συνεργασία, και η αντιπαράθεση όπου χρειάζεται πάνω στα
μεγάλα θέματα, γιατί η αγροτική πολιτική είναι υπόθεση εθνική πια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: