Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Με επιστολές δεν ποτίζονται οι… αγροκαλλιέργειες


Επιστολών συνέχεια από τη Ν.Α. Αιτωλ/νίας προς την Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, για να την «συγκινήσει» ώστε να δώσει τα 350.000€ που χρειάζονται να αποκατασταθούν οι ζημιές σε τρία αρδευτικά αντλιοστάσια στην πεδιάδα του Αχελώου που έχουν ως αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα άρδευσης 150.000 στρεμμάτων. Με επιστολές όμως δεν λύνεται το πρόβλημα και οι αγρότες δηλώνουν ότι «βρίσκονται σε αδιέξοδο και ότι υποπτεύονται πως είναι ένας τρόπος μετατόπισης του προβλήματος στις γραφειοκρατικές καλένδες ώστε να κερδηθεί χρόνος ενόψει των εκλογών στην Τ.Α.».
Για την ιστορία το κείμενο της τελευταίας επιστολής έχει ως εξής:
ΘΕΜΑ: Έργο αποκατάστασης λειτουργίας αρδευτικών αντλιοστασίων πεδιάδος Αχελώου «Κυρία Υπουργέ,Από την αρχή της αρδευτικής περιόδου του 2010 διαπιστώθηκε ότι σε τρία αρδευτικά ανλτιοστάσια της περιοχής μας και συγκεκριμένα στα: Α2/9Α (περιοχή Νεοχωρίου), Α3/8 (περιοχή Κατοχής) και Α0/12-14 (περιοχή Μεσολογγίου) έγιναν μεγάλες καταστροφές του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού. Η διώρυγα Δ20 παρουσιάζει ζημιές και καθιζήσεις καθ’ όλο το μήκος της, αλλά και σημαντικές καταπτώσεις των πρανών και του πυθμένα της Διώρυγας στην περιοχή των γύψων και του χειμάρρου Γαιδουροπνίχτη. Λόγω συχνών καταπτώσεων διακόπηκε η παροχή νερού πολλάκις κατά το παρελθόν εν μέσω αρδευτικής περιόδου. Είναι συνεπώς επιτακτική ανάγκη να αποκατασταθούν άμεσα οι ζημιές μιας και δεν είναι δυνατή η παροχέτευση νερού στην περιοχή Κάτω Αχελώου (Λεσίνι- Κατοχή- Νεοχώρι). Αποτέλεσμα αυτών των καταστροφών είναι η αδυναμία λειτουργίας των συγκεκριμένων αντλιοστασίων ενόψει της αρδευτικής περιόδου 2010 με απρόβλεπτες συνέπειες για την αγροτική παραγωγή αρδευόμενης περιοχής ίσης με 150.000 στρέμματα. Τα ανωτέρω είναι γνωστά σε σας και τους συνεργάτες σας και αναδείχθηκαν κατά τη χθεσινή σύσκεψη (04-08-2010) στο Υπουργείο. Παρακαλούμε για την έκτακτη χρηματοδότησή μας με το ποσό των 350.000,00€, προκειμένου να συνεχιστεί η άρδευση των καλλιεργειών της συγκεκριμένης περιοχής.»




Η λουτροθεραπεία των… αγροτών

Το «τάξιμο δεν κλείνει σπίτια» και αυτό το έμαθαν καλά οι αγρότες, αφού ο νομάρχης κ. Σώκος, στην αρχή (πριν τρία χρόνια), αποδέχθηκε απόφαση του ΔΣ του Αγροτικού Συλλόγου Ναυπάκτου, για δωρεάν λουτροθεραπεία αριθμού αγροτών σε οργανωμένα Λουτρά της Αιτωλ/νίας και αφού «αναγνώρισε τα δίκαιο του αιτήματος» υποσχέθηκε να βοηθήσει ώστε και οι αγρότες να εξυπηρετηθούν και οι επιχειρήσεις Λουτρών του νομού να… δουλέψουν!.. Τελικά, σύμφωνα με δηλώσεις συνταξιούχων του ΟΓΑ, τους…. «δούλεψε» όλους, αφού δεν ξανααπάντησε στο αίτημα!.. Φαίνεται ότι θεώρησε πιο αποδοτική και… εξυπηρετική (για το τυπογραφείο μάλλον) την έκδοση βιβλίου σχετικό με τα υπάρχοντα Λουτρά της Αιτωλοακαρνανίας. Εκτός και αν με την φράση: «Να εξυπηρετηθούν οι αγρότες» εννοούσε την ενημέρωσή τους στα σημεία που υπάρχουν… λουτρά!.. Πάντως, αρκετοί αναγνώστες μας – γεωργοί μας ζήτησαν να τον ευχαριστήσουμε… εκ μέρους τους, αν και όπως άφησαν να εννοηθεί, αυτό θα το πράξουν και… μόνοι τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια: