Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

ΕΛΓΑ

Η αναμόρφωση του ΕΛΓΑ

αυξάνει την ανασφάλεια των αγροτών



Καίριο πλήγμα στην ανταγωνιστικότητα της αγροτικής μας οικονομίας και στο εισόδημα των αγροτών πρόκειται να προκαλέσει η Κυβέρνηση με το σχέδιο Νόμου για την αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου του Ε.Λ.Γ.Α.
Με τις προτάσεις της η ηγεσία του ΥπΑΑ&Τ δείχνει να μην παρακολουθεί και να μην γνωρίζει τη σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν οι Έλληνες αγρότες, ειδικά τη φετινή χρονιά.
Οι ήδη δυσκολεμένοι αγρότες ωθούνται βίαια στην πρόσθετη-προαιρετική ασφάλιση της αγροτικής τους παραγωγής αλλά και στην ιδιωτική ασφάλιση που μαζί με την αύξηση των εισφορών-ασφαλίστρων θα οδηγήσουν σε κατακόρυφη άνοδο του κόστους ασφάλισης της παραγωγής τους.
Εξαιτίας της μείωσης των κίνδυνων που ασφαλίζονται και των ποσών που θα αποζημιώνονται για τυχόν ζημίες οι αγρότες, αυξάνεται η αγωνία και η ανασφάλεια τους για το μέλλον του επαγγέλματος τους.
Γίνεται έτσι φανερό ότι αίρεται ο κοινωνικός χαρακτήρας του Ε.Λ.Γ.Α. και στην αγωνία της η κυβέρνηση για εξεύρεση πόρων προκαλεί αφαίμαξη στους Έλληνες παραγωγούς, ενώ με τη σειρά μέτρων που έχει πάρει μέχρι σήμερα πλήττει ανεπανόρθωτα την ανταγωνιστικότητα του αγροτικού τομέα της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: